Naturterapi &
Shamanisme

Ved at erkende at vi har mistet noget af os selv et sted på vejen mod det moderne liv, kan vi finde tilbage til vores oprigtige indre natur, vores urkraft, og dermed skabe mening, nærvær og forløsning samt især forbindelse til både os selv og naturen.

Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.

Individuel Naturterapi

Har du brug for at arbejde med en personlig problemstilling, eller ønsker du at komme i bedre kontakt med dig selv og at mærke mere nærvær og tilknytning til dine omgivelser, hvad end det er naturen eller andre mennesker, så er Naturterapi måske noget for dig.

Camp Reset. Outdoor, friluftsliv og afstresning. Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.

Camp Reset

På Camp Reset nulstiller vi bogstaveligt talt. Vi får fat i skovens rødder, finder tilbage til vores oprindelige urkraft og vores ursanser og genskaber forbindelsen til naturen og til os selv.
Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.

Grundkursus i Naturterapi

Kunne du tænke dig at lære, hvad Naturterapi er, hvordan du kan anvende det i praksis, og hvordan det er at arbejde som Naturterapeut, så er dette Grundkursus i Naturterapi noget for dig. Kurset er kort og intensivt, og du kommer derfor meget hurtigt tæt på både naturen og dig selv her.
Kreativitet. Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.

Kreativt Naturrum

Naturen er en af de aller bedste inspirationskilder og stimulatorer, når vi ønsker at være kreative og skrive, skabe, kreere, løse opgaver, udfordringer eller noget helt syvende. I kreativt Naturrum er vi uden for, og vi anvender naturens symboler og sanseindtryk til at udvide vores tankerum.
I Shamanismens fodspor. Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.

I Shamanismens fodspor

Tag med på en opdagelsesrejse i tusinder af års traditioner med at søge råd og indsigt hos naturen og dens væsner og ånder. Find dit Kraftdyr, giv slip på uønskede mønstre, lær om Årshjulet og altings cyklus og skab forbindelse til din indre urkraft.

Bag om Naturtid

Image
Image

Mit navn er Morten Bracker, og jeg står bag NATUR|TID. Du kan læse lidt mere om min baggrund nedenfor, men først vil jeg fortælle dig, at jeg har indgået en pagt med naturen. Det gjorde jeg, da jeg valgte at flytte langt ud i skoven. Min pagt skal huske mig på, hvad der er vigtigt for både mig og mine omgivelser, hver eneste morgen jeg slår øjnene op.


Læs om min baggrund nederst på siden »
Min pagt med naturen er mit daglige kompas. Den skal rette min bevidsthed og min adfærd ind i forhold til min rolle og indflydelse på mine omgivelser. Og den skal minde mig om at respektere naturen og livet på en måde, som vi nok gjorde en gang i tidernes morgen, men som vi er kommet langt væk fra i dag. En respekt, jeg ikke blot føler er det rigtige, men som jeg mener vi er forpligtet til, hvis vi skal have en ret til at være her. Jeg vil derfor hver dag opsøge min både kropslige og sjælelige tilknytning til naturen og livet i den, og jeg vil anvende naturterapien til at hjælpe andre med at genskabe tilknytningen til naturen og sig selv.
Morten Bracker - Hulemand, Naturterapeut og og Shamanistisk opdagelsesrejsende. Naturterapi, Shamanisme, Kursus og uddannelse.
Tilbage til vores ursjæl

At flytte væk fra byen og ud i skoven var for mig et af de første skridt, jeg vidste var nødvendige, for at jeg kunne leve på den måde, jeg havde lovet mig selv. Og dette løfte opstod et års tid tidligere. Faktisk lidt før jeg startede på min uddannelse til Naturterapeut (du kan også læse artiklen i min blog "Det startede med Thoreau" her). Som mange andre helt sikkert også har følt og mærket, så var der noget i mig, der higede og længtes efter at mærke både mig selv mere og især at mærke mine omgivelser og naturen mere. Jeg tror, det kan beskrives som et savn efter at finde tilbage til noget mere autentisk, oprindeligt og naturligt i mig. Måske min oprindelige ursjæl.

I løbet af uddannelsen (som varede lidt over et år) oplevede jeg en gradvis udvikling. Dels i mig selv og dels i mit forhold til mine omgivelser, såvel mennesker som natur. Jeg troede til at starte med, at jeg tog med på uddannelsen for at komme tættere på naturen, men jeg erfarede langsomt, og især mod slut, at jeg i virkeligheden tog med for at komme tættere på mig selv, og at forbindelsen og samhørigheden med naturen ikke var målet men midlet. Dette har været en altafgørende erkendelse og erfaring for mig, som har sat sig dybt og samtidig ændret mig grundlæggende i mit syn på både mig selv og min eksistens i verden.


”Alle eksistenser er ligeværdige, og alt liv bør eksistere i samhørighed, gensidig respekt og fælles symbiose.”
Forbindelse mellem den indre og den ydre natur

I takt med at jeg begyndte at opholde mig mere ude i naturen, gjorde jeg faktisk en helt særlig opdagelse, som kom til at gøre hele forskellen for mig. Det lykkes mig i glimt at mærke denne særlige tilknytning og nærvær, og det gav mig en meget stærk følelse af mening og autenticitet i mig. Følelsen blev stærkere, jo længere tid jeg opholdt mig ude i naturen, og den fordampede igen, når jeg vendte tilbage til mit liv i byen. Det var netop der, jeg blev klar over, at jeg var nødt til at opsøge følelsen aktivt og længe nok, og at jeg derfor måtte gøre det, der var nødvendigt for at tilstanden kunne fastholdes.

Følelsen var så stærk og så vigtig for mig, at jeg valgte at forfølge den og se, om det kunne lykkes at skabe, eller måske genskabe, kontakten til både min indre natur og den ydre natur. Og nu bor jeg herude, i skoven, og jeg elsker det. Den forandring, jeg havde håbet på, har ikke været som jeg troede, den har været meget anderledes og faktisk meget dybere, vildere og stærkere, end jeg havde forestillet mig.


”Ved at forbinde os til os selv gennem vores samhørighed med naturen vil vi opleve, hvordan alt er forbundet. Ad den vej kan vi finde mening og sameksistens med vores indre og ydre verden.”

Den kontakt og samhørighed, jeg oplever her ude i skoven og i naturen som helhed, har forandret mig grundliggende. Jeg har fundet, hvad jeg savnede og søgte, og jeg har fundet meget mere. Samtidig mærker jeg også, at der er sket det, at jeg nok ikke længere vil være i stand til at vende tilbage. I hvert fald ikke tilbage til sådan som alting var før. Jeg er ikke den, jeg var før, og jeg er blevet for knyttet til naturen, dyrene og livet herude til, at jeg kan forlade det igen.

Til gengæld mærker jeg en meget stærk lyst til at dele denne oplevelse med andre, og jeg føler også en stor lyst til at bruge både mine egne erfaringer og naturterapien til at hjælpe andre, der måske også er søgende og som mærker længsel og savn efter noget mere ægte eller noget dybere i sig selv. Mennesker som ønsker at forbinde sig mere til både naturen og sig selv. Jeg vil rigtig gerne støtte mennesker i deres ønske om at forbinde deres indre med deres ydre natur. Det er sådan, vi er skabt til at leve, og jeg tror, nej jeg ved, at vi vil opleve langt større balance, ro, meningsfuldhed og glæde i livet, ved at finde tilbage til vores oprindelige natur. Vores ursjæl.

Morten Bracker - Hulemand, Naturterapeut og og Shamanistisk opdagelsesrejsende. Naturterapi, Shamanisme, Kursus og uddannelse.
Lidt om min baggrund

Jeg bor midt i skoven og bruger rigtig meget af min tid i skoven og i naturen. Jeg tager ofte på naturtur rundt i landet, sover i telt, bader i solopgangen og nyder og sanser det hele fuldt og dybt. Jeg drager også på rigtig mange vandreture både i Danmark og i udlandet. Især elsker jeg at vandre i høje bjerge og gerne helt der ude, hvor jeg er isoleret fra omverden og civisationen. Der ude hvor stilheden, dyrelivet og naturen mærkes mest intenst.

Jeg har derfor masser af erfaring i friluftsliv og er vandt til at bo i naturen. Jeg har god forstand på udstyr og oppakning og også planlægning af udflugter og vandreture. Herudover er jeg uddannet i Outdoor Førstehjælp, hvilket giver mig en stor tryghed i at være i naturen både alene og sammen med andre.

Jeg er oprindeligt uddannet på universitetet i kommunikation og psykologi, hvilket jeg har arbejdet med i en hel del år. Siden hen har jeg videreuddannet mig til Certificeret Kognitiv Coach samt Registreret Naturterapeut. Jeg har hjulpet hundredvis af mennesker og haft mere end tusinde sessioner både med enkeltpersoner og grupper.

Jeg har dog også brugt mit liv på andre spændende ting, som har givet mig en masse anden livserfaring i bagagen. For eksempel har jeg taget flycertifikat (A), dykkercertifikat (CMAS**) og Kajakbevis (IPP2). 

Ud over alt dette har jeg også en anden stor passion, nemlig at skrive. Jeg har indtil videre skrevet og udgivet fire skønlitterære romaner/krimier og skriver i øjeblikket på den femte. At skrive er for mig en helt anden og fri måde at rejse på, her er det blot en rejse i fantasien. Jeg elsker det. Mine bøger kan du læse mere om på mortenbracker.dk

Vil du vide mere om Shamanisme, Naturterapi og om mit liv i skoven, så kan du følge med på blog'en Naturtanker, hvor jeg skriver om alt mellem himmel og jord - bogstaveligt talt. Du kan også følge min videoblog, hvor jeg deler oplevelser fra mit liv i skoven, shamanismen, mine vandre- og overnatningsture samt mine rejser (se videoblog'en her). Og sidst, men ikke mindst, kan du også følge mig på Instagram.

Gå til YouTube

Gå til Instagram
Naturtanker
Modtag fortællinger og oplevelser direkte fra skoven samt nyheder om kurser, særlige tilbud og hemmeligheder.

Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.
KONTAKT
    youtube icon
INFO
JURA
Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.
KONTAKT
    youtube icon
INFO
JURA
© Copyright - naturtid.dk. Alle rettigheder forbeholdes. Indhold må kun kopieres efter aftale.

coffee

Vent, inden du stikker af: Har du lyst til at tilmelde dig mit nyhedsbrev Naturtanker? Så får du nemlig post direkte fra skoven med alt om kurser, nye hold, spændende artikler samt særlige tilbud og hemmeligheder.

coffee

Hej, jeg forstyrrer dig lige: Har du lyst til at tilmelde dig mit nyhedsbrev Naturtanker? Så får du nemlig post direkte fra skoven med alt om kurser, nye hold, spændende artikler samt særlige tilbud og hemmeligheder.