Shamanistisk Udesidning

I traditionel Shamanisme har man i tusinder af år praktiseret såkaldte Vision Quests, Udesidninger fra solnedgang til solopgang, samt rådslagninger med naturens væsner.

Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.

Individuel Naturterapi

Har du brug for at arbejde med en personlig problemstilling, eller ønsker du at komme i bedre kontakt med dig selv og at mærke mere nærvær og tilknytning til dine omgivelser, hvad end det er naturen eller andre mennesker, så er Naturterapi måske noget for dig.

Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.

Grundkursus i Naturterapi

Kunne du tænke dig at lære, hvad Naturterapi er, hvordan du kan anvende det i praksis, og hvordan det er at arbejde som Naturterapeut, så er dette Grundkursus i Naturterapi noget for dig. Kurset er kort og intensivt, og du kommer derfor meget hurtigt tæt på både naturen og dig selv her.
Camp Reset. Outdoor, friluftsliv og afstresning. Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.

Camp Reset

På Camp Reset nulstiller vi bogstaveligt talt. Vi får fat i skovens rødder, finder tilbage til vores oprindelige urkraft og vores ursanser og genskaber forbindelsen til naturen og til os selv.

Find svar & indsigt

Sted: Bidstrup Skovene ved Jystrup/Hvalsø på Midtsjælland
Image
Image

Det er en urgammel shamanistisk tradition, eller praksis, at foretage såkaldte "Udesidninger". På engelsk også kaldet en "Vision Quest". Det kan gøres på mange forskellige måder og med mange forskellige formål, men fællesnævneren er, at man går ud for at finde ind, så at sige.

En udesidning har til formål at give indsigt, svar eller afklaring omkring ting, man tumler med i livet. Det kaldes også en Rådslagning med naturens væsner. Og væsner betyder i denne sammenhæng alt. Ja, alt, for enhver eksistens indgår i den symbolverden, der omgiver dig, og som du selv er en del af. Dyr, træer, sten, græsstrå, insekter, kogler, klippestykker, vinden, skyerne, regnen, stjernerne, lydene, duftene og alt andet, som er til. Det hele udgør den væren, du indgår i. Oftest ser og sanser vi kun en brøkdel af den verden, vi lever i, men på en udesidning er vores sanser og tilstedeværelse skærpet, og vi vil pludselig opfange en - for de fleste - helt ny verden af eksistens.

Image
Skab naturforbindelse

Man kalder også denne opfattelse af eksistens for Animisme, altså hvor alt er besjælet. En ret tidstypisk begrænsning for os mennesker, er, at vi har ophøjet os selv til at være hævet over alt andet liv. Dermed adskiller vi os også fra alt andet, og det er et ærgerligt tab for os. Hvis vi nivellerer os selv, og opfatter os selv som ligeværdige væsner, kan vi også opleve at blive en del af det "eksistentielle fællesskab". Det hjælper os med at skabe den naturforbindelse, som de fleste dels længes efter (måske på et ubevidst plan) og som også er helt nødvendig for, at vi kan finde balance og autencitet i os selv og dermed i vores liv. Og det er også denne indstilling og naturforbundethed, der er en forudsætning for, at vi kan få kontakt til os selv og til vores omgivelser, når vi begiver os ud på en udesidning.

Men hvad så, hvis jeg ikke lige nu føler den forbindelse, kan jeg så ikke bruge udesidning? Jo, for en udesidning kan, som nævnt i starten, have alle formål. Et ønske kunne for eksempel være, at få netop den oplevelse af naturforbindelse. Det kan i sig selv være den hensigt, man går ud til sin udesidning med. Det kan også være at få indsigt eller erkendelse af den animistiske livsanskuelse. Altså, så man ikke blot forstår den, men føler og oplever den. Dette er blot eksempler på, hvordan man kan bruge udesidninger, hvis man starter ud helt fra kernen.

Men der fra kan man lave udesidninger om helt konkrete ting i livet. For eksempel finde svar på spørgsmål, man har om ting i hverdagen, finde afklaringer om dilemmaer, træffe den rigtige beslutning omkring noget vigtigt, slippe af med bestemte negative følelser eller tanker, finde lys i et oplevet mørke, og så videre.

Får man det ønskede svar?

Det afgørende er ene og alene, at man er afklaret omkring, hvad hensigten med udesidningen er, inden man starter. Spørgsmålet eller hensigten skal være klart formuleret, ellers får man ikke det svar eller det resultat, man ønsker. Dette har samtidig den effekt, at man får reflekteret grundigt over, hvad der er vigtigt lige nu og her, og hvad man har brug for. Og lige det her med "hvad man ønsker" er særligt interessant, når vi taler om udesidning og rådslagning med naturens væsner. For vi kan ikke altid forvente at få det svar, vi ønsker. Vi får det svar, vi har brug for. Og det er måske ikke altid, at vi lige kan se det med det samme, for der er ofte forskel på, hvad vi tror vi ønsker, og hvad vi reelt har brug for. Det er ikke sikkert, vi selv er bevidste om det, men det er naturens væsner.

Svarene på en rådslagning kan være som en rebus af symboler, du skal sammensætte til din egen mening, og det kan være en følelse eller erkendelse, der bare står lysende klart. Nogle gange er man slet ikke i tvivl, andre gange kræver det bundfældning, og at man reflekterer og mærker efter. En del af en udesidning er derfor også både vejen ind og vejen ud. For på vejen ind, finder vi afklaring omkring, hvad vores hensigt og formål er. På vejen ud finder vi ud af, hvad udesidning gav og betød. Vi oversætter så at sige det vi oplevede, til hvad det betød i forhold til vores oprindelige hensigt.

Kursus og uddannelse i Naturterapi - Naturterapi for enkeltpersoner og grupper. Kurser og Camps inden for naturterapi. Natur Refugium og Retreat. Kom i kontakt med dig selv og naturen.
Det nøgne sind

Der er en række ritualer og rammer omkring en udesidning, som jeg vil introducere og gennemgå sammen med dig. Og der er også nogle riter, som skaber grundlaget for hele seancen. Nogle af disse er for eksempel, at man er oprigtig, ydmyg, respektfuld og omsorgsfuld over for naturens væsner.

Man skal huske på, at naturens væsner er hverken gode eller onde, de vil ikke en hverken godt eller ondt, de dømmer os ikke, og de mener ikke noget om os. De er bare, og de siger tingene som de er. De er ikke en del af de kognitive lag, som vi mennesker har pakket os ind i og som har adskilt os fra vores indre og ydre natur. Disse lag skal vi kunne slippe, når vi møder naturen og dens væsner, og det er netop en del af denne "nøgenhed", der giver os adgang til indsigten.

Udesidning i praksis

En udesidning kan i princippet foretages året rundt. Jeg vil dog anbefale at gøre det på tidpunkter af året, hvor temperaturen ikke bliver en alt for stor udfordring. En lang og hård frostnat i skoven kan uden tvivl gøre noget interessant ved vores sind, fysik og tilstedeværelse, men det er ikke noget, jeg vil anbefale som det første i hvert fald. Især også fordi der om vinteren kan være op til 17 timer fra solnegang til solopgang, hvilket i sig selv er lang tid i kulden og mørket. Jeg tilbyder derfor kun udesidninger fra april til oktober.

Et andet forhold er, at man under en udesidning faster. Det vil sige, at man ikke indtager hverken spise eller drikke. Man har heller ikke mobiltelefon, lys, musik eller noget som helst med ud, kun sig selv og eventuelt det tæppe, man vil sidde på. Men mere om alt det praktiske, hvis du vælger at prøve det af.

Selve udesidningen vil foregå i skoven her omkring, hvor jeg bor, et sted, du selv på forhånd udvælger. Det gør vi sammen, mens det stadig er lyst. Det er god ide at bruge lidt tid på at finde et rigtig godt sted, hvor du føler dig godt tilpas. Om det er i en form for hulestemning, der giver tryghed, eller med en åben udsigt er helt op til dig.

Og husk, at en udesidning er noget, man kan gøre mange gange, og man lærer noget nyt hver eneste gang. Med sikkerhed. Mange gange indser man ting, man ikke var forberedt på, for det kommer et sted fra, vi ikke normalt har kontakt med i vores hverdag. Det er, som om at når vi træder over tærsklen til magiens verden, så forlader vi også det kendte, og en ny verden - åndernes og væsnernes verden - åbner sig for os.

Kursus og uddannelse i Naturterapi - Naturterapi for enkeltpersoner og grupper. Kurser og Camps inden for naturterapi. Natur Refugium og Retreat. Kom i kontakt med dig selv og naturen.
Du er ikke alene

Under udesidninger er du alene i skoven, altså uden andre mennesker, men selvfølgelig i selskab med alle skovens væsner. Angst kan være en udfordring for mange, og det vil derfor ofte også være en del af de indsigter og udviklinger, man kommer hjem fra en udesidning med. Nemlig, at man bliver ven med mørket.

Læs eventuelt også artiklen, som handler om netop dette, inde under Naturtanker: Bliv ven med mørket.

Du kan også se min video her, hvor jeg selv for første gang forsøger at vove mig ud i natten og ind i mørket (Bemærk dog, at videoen ikke er en egentlig shamanistisk udesidning, men blot mig, der forsøger at blive ven med mørket).

Er du interesseret?

Nå, jeg kunne skrive meget mere om det her, og så bliver det bare for mange ord. Det handler nemlig om alt andet end ord, så det er bare at komme ud og prøve det af. Hvis du er blevet nysgerrig på det her med udesidning, og gerne vil prøve det, så er du velkomme til at kontakte mig. Du kan enten ringe eller sende mig en besked.

Naturtanker
Modtag fortællinger og oplevelser direkte fra skoven samt nyheder om kurser, særlige tilbud og hemmeligheder.

Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.
KONTAKT
    youtube icon
INFO
JURA
Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.
KONTAKT
    youtube icon
INFO
JURA
© Copyright - naturtid.dk. Alle rettigheder forbeholdes. Indhold må kun kopieres efter aftale.

coffee

Vent, inden du stikker af: Har du lyst til at tilmelde dig mit nyhedsbrev Naturtanker? Så får du nemlig post direkte fra skoven med alt om kurser, nye hold, spændende artikler samt særlige tilbud og hemmeligheder.

coffee

Hej, jeg forstyrrer dig lige: Har du lyst til at tilmelde dig mit nyhedsbrev Naturtanker? Så får du nemlig post direkte fra skoven med alt om kurser, nye hold, spændende artikler samt særlige tilbud og hemmeligheder.