Shamanisme
& urkraft

Tag med på en opdagelsesrejse i tusinder af års traditioner med at søge råd og indsigt hos naturen og dens væsner og ånder. Find dit Kraftdyr, giv slip på uønskede mønstre, lær om Årshjulet og altings cyklus og skab forbindelse til din indre urkraft.

Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.

Individuel Naturterapi

Har du brug for at arbejde med en personlig problemstilling, eller ønsker du at komme i bedre kontakt med dig selv og at mærke mere nærvær og tilknytning til dine omgivelser, hvad end det er naturen eller andre mennesker, så er Naturterapi måske noget for dig.

Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.

Grundkursus i Naturterapi

Kunne du tænke dig at lære, hvad Naturterapi er, hvordan du kan anvende det i praksis, og hvordan det er at arbejde som Naturterapeut, så er dette Grundkursus i Naturterapi noget for dig. Kurset er kort og intensivt, og du kommer derfor meget hurtigt tæt på både naturen og dig selv her.
Camp Reset. Outdoor, friluftsliv og afstresning. Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.

Camp Reset

På Camp Reset nulstiller vi bogstaveligt talt. Vi får fat i skovens rødder, finder tilbage til vores oprindelige urkraft og vores ursanser og genskaber forbindelsen til naturen og til os selv.

I Shamanismens fodspor

Sted: Bidstrup Skovene ved Jystrup/Hvalsø på Midtsjælland
Image
Image

Er du lige som jeg inspireret og draget af de Shamanistsiske traditioner og ritualer, så tag med på denne rejse "I Shamanismens fodspor". Her drager vi ind i vores forfædres og tidligere naturtroenes måde at være i naturen og i verden på. Målet er at finde tilbage til vores egen autentiske balance mellem vores indre og ydre natur.

Vi er i vores moderne liv kommet meget langt væk fra den naturtro og den måde at være i både naturen og i verden på, som vores forfædre var. Dette viser sig både i form af en større og større adskillelse mellem os mennesker og naturen, og det viser sig i form af, at flere og flere mennesker føler en længsel eller et savn efter noget, som måske er svært at finde ud af, hvad er. En længsel efter noget mere i livet, noget autentisk, en større følelse af mening, forløsning og måske ligefrem lykke.

Det viser sig også som følelsesmæssige og psykiske lidelser som angst, depression, mistrivsel, stress og rodløshed. Noget der uden tvivl kommer ud af netop adskillelsen mellem os og vores oprindelig naturforbindelse. Vi er kommet meget langt væk fra de mennesker, vi i vores indre natur er, og den måde vi som mennesker er skabt til at leve på. Vi er kommet langt væk fra dem vi er inderst inde.

I Shamanismens fodspor. Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.
Tilbage til naturen

Når flere og flere føler sig draget af den gamle naturtro og shamanismen i dag, skyldes det nok i høj grad, at der er ved at skabes en øget bevidsthed om, at vi faktisk har mistet noget af os selv på vejen mod det moderne liv. Noget vi ønsker at finde tilbage til. Og vejen tilbage går helt sikkert via de gamle shamanistiske indsigter og ritualer, og via en fordybelse og tilegnelse af vores tidligere naturtro.

Det handler dels om, at vi skal erkende, at vi ikke er verdens hersker og centrum, men blot en del af den samlede helhed. Og, at vi er tæt forbundet med alt andet omkring os. Både hinanden, men i særdeleshed naturen, dyrene, havet, vinden og så videre.

At vende tilbage til den måde at være i verden på betyder ikke, at vi skal afskaffe alt hvad vi har i vores moderne samfund. Eller at vi skal lægge vores liv fuldstændigt om. Det betyder dog, at vi skal åbne os for en anden måde at se både verden og os selv på. Vi skal ændre på vaner, forestillinger og overbevisninger, så vi kan begynde at opdage os selv igen på en ny måde.

Og faktisk er det ikke svær videnskab, tvært imod. Det handler blandt andet om at begynde at indføre nogle nye vaner, nogle nye ritualer og nogle nye livsstrategier for os selv og måske også for dem omkring os.


”Ved at forbinde os til os selv gennem vores samhørighed med naturen vil vi opleve, hvordan alt er forbundet. Ad den vej kan vi finde mening og sameksistens med vores indre og ydre verden.”
I Shamanismens fodspor. Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.
 At leve cyklisk

Der er rigtig meget at lade sig inspirere af. Blot for at nævne nogle eksempler, så kan man begynde at øve sig på at følge de forskellige cyklusser, som vi er en dybt integreret del af. Det er fx lysets cyklus, både i forhold til døgnets rytme, men også årets. Det er årstidernes cyklus, månens cyklus, solens cyklus og vores biologiske cyklusser (fx kvindens). Alle disse cyklusser (og flere til) har været en naturlig del af os og ligger dybt i os, men i da har vi indrettet vores samfund på en måde, så vi tvinger dem ud af vores naturlige væren. Vi kan ikke stå op og gå i seng med lyset, for vi skal følge arbejdsmarkedets faste strukturer.

Vi kan ikke være aktive om foråret og i dvale om vinteren, for sådan fungerer vores samfund bare ikke. Vi undertrykker kvindens cyklus, fordi den er i vejen for hverdagslivet, vi er blevet bange for mørket og holder lyset tændt over alt. Og så videre. Der er så mange steder, hvor det der har været en del af vores natur, i dag undertrykkes, hvilket resulterer i de symptomer, jeg nævnte ovenfor.

Hvis vi begynder at indarbejde mange af disse naturlige rutiner, traditioner, ritualer og cyklusser i vores hverdag, så vil vi uden tvivl også begynde at udvikle en større og større naturforbindelse, og dermed også en større balance og kontakt med vores indre oprigtige natur.

Og de shamanistiske og naturtroenes vej, er en vej at følge her.


”Alle eksistenser er ligeværdige, og alt liv bør eksistere i samhørighed, gensidig respekt og fælles symbiose.”
Med nysgerrighed og åbenhed

I Shamanismen og i den gamle naturtro brugte man ritualer, ceremonier og riter til at udføre og opnå forskellige formål. At finde sit kraftdyr, for på den måde at lære sig selv at kende, finde ind til sin styrke og skabe et fællesskab med en åndelig og indre livsvejleder. Man fejrede de forskellige årstider og højtider som for eksempel lysets venden, når det var længst væk og tættest på, man fejrede de dødes dag (vor tids Halloween), hvor porten var åben til vores forfædre, man dannede magiske cirkler for at søge råd fra forfædrene, man foretog udesidninger (Vision Quests) for at søge råd og svar hos skovens væsener og ånderne. Og meget mere. Altsammen noget, vi senere i middelalderen tog afstand fra og anså som hekseri og galskab. Især ført an af Kirken, som fra middelalderen og frem indtog og overtog vores naturtro og samfund mere og mere.

Når vi "I Shamanismens fodspor" dyrker vores dragen mod, og inspiration fra, disse tidligere ritualer og traditioner, så gør vi det med åbenhed og nysgerrighed. Vi afprøver ceremonier og riter og lader os føre ind i animismens verdenssyn (at alt er besjælet og forbundet) samt i naturtroens måde at se på livet. Vi sænker paraderne og åbner os op for, hvordan vi kan anvende alt dette i vores nuværende liv og i den moderne verden.

I Shamanismens fodspor. Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.
Kom med, og bliv inspireret

”I Shamanismens fodspor” afsøger og afprøver vi forskellige vaner, metoder, riter og ceremonielle fejringer, som alle er en inspiration til at finde tilbage til os selv og hinanden, via vores naturforbindelse.

Jeg praktiserer ikke shamanisme og holder ikke kurser i det, og jeg er ikke shaman. Men, jeg dyrker selv mange af disse traditioner, cyklusser og riter og er hver eneste dag inspireret af, hvor meget de er med til at skabe min egen stærke naturforbindelse, og dermed også min egen balance imellem min indre og ydre natur.

Hvis du også kunne tænke dig at lære om de veje, du kan tage, eller blot at lade dig inspirere, så meld dig til en dag ”I Shamanismens fodspor”.


Jeg tilbyder indtil videre Shamanistisk Udesidning (Vision Quest), som du kan læse mere om her »


Skriv dig op
Jeg har endnu ikke lagt konkrete dage i kalenderen for "I Shamanismens fodspor", da jeg stadig arbejder på at udvikle og tilrettelægge, hvordan det skal foregå, og hvad vi skal arbejde med, men hvis du er interesseret i dette emne, kan du udfylde den lille formular nedenfor og tilmelde dig interesselisten, så kontakter jeg dig, når jeg har noget klar.

Naturtanker
Modtag fortællinger og oplevelser direkte fra skoven samt nyheder om kurser, særlige tilbud og hemmeligheder.

Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.
KONTAKT
    youtube icon
INFO
JURA
Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.
KONTAKT
    youtube icon
INFO
JURA
© Copyright - naturtid.dk. Alle rettigheder forbeholdes. Indhold må kun kopieres efter aftale.

coffee

Vent, inden du stikker af: Har du lyst til at tilmelde dig mit nyhedsbrev Naturtanker? Så får du nemlig post direkte fra skoven med alt om kurser, nye hold, spændende artikler samt særlige tilbud og hemmeligheder.

coffee

Hej, jeg forstyrrer dig lige: Har du lyst til at tilmelde dig mit nyhedsbrev Naturtanker? Så får du nemlig post direkte fra skoven med alt om kurser, nye hold, spændende artikler samt særlige tilbud og hemmeligheder.