Naturterapi &
Coaching

Ved at erkende at vi har mistet noget af os selv et sted på vejen mod det moderne liv, kan vi finde tilbage til vores oprigtige indre natur, vores urkraft, og dermed skabe mening, nærvær og forløsning samt især forbindelse til både os selv og naturen.

Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.

Individuel Naturterapi

Har du brug for at arbejde med en personlig problemstilling, eller ønsker du at komme i bedre kontakt med dig selv og at mærke mere nærvær og tilknytning til dine omgivelser, hvad end det er naturen eller andre mennesker, så er Naturterapi måske noget for dig.

Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.

Grundkursus i Naturterapi

Kunne du tænke dig at lære, hvad Naturterapi er, hvordan du kan anvende det i praksis, og hvordan det er at arbejde som Naturterapeut, så er dette Grundkursus i Naturterapi noget for dig. Kurset er kort og intensivt, og du kommer derfor meget hurtigt tæt på både naturen og dig selv her.
Camp Reset. Outdoor, friluftsliv og afstresning. Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.

Camp Reset

På Camp Reset nulstiller vi bogstaveligt talt. Vi får fat i skovens rødder, finder tilbage til vores oprindelige urkraft og vores ursanser og genskaber forbindelsen til naturen og til os selv.
Kreativitet. Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.

Kreativt Naturrum

Naturen er en af de aller bedste inspirationskilder og stimulatorer, når vi ønsker at være kreative og skrive, skabe, kreere, løse opgaver, udfordringer eller noget helt syvende. I kreativt Naturrum er vi uden for, og vi anvender naturens symboler og sanseindtryk til at udvide vores tankerum.
I Shamanismens fodspor. Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.

I Shamanismens fodspor

Tag med på en opdagelsesrejse i tusinder af års traditioner med at søge råd og indsigt hos naturen og dens væsner og ånder. Find dit Kraftdyr, giv slip på uønskede mønstre, lær om Årshjulet og altings cyklus og skab forbindelse til din indre urkraft.

Hvad er Naturterapi?

Image
Image

I Naturterapi arbejder vi med vores kontakt til os selv ved hjælp af vores kontakt med naturen. Dels kan det noget helt særligt, når de fire vægge skiftes ud med dufte, lyde, vind og frit udsyn. Og, dels kommer vi dybere, ja faktisk helt ned i vores ursanser, når vi arbejder naturterapeutisk.


Bag NATUR|TID står Morten Bracker. Læs mere om min baggrund her »

Ved at forbinde os med naturen kan vi skabe kontakt til en dybere, friere og mere autentisk del af os selv og ad den vej finde oprigtige løsninger eller svar på problemstillinger, vi tumler med i livet. Dette er en metode og indsigt, vores forfædre over alt på jorden har anvendt gennem tusinder af år.

Naturterapi er kendetegnet ved, at det foregår ude i naturen, samt at vi anvender en række forskellige metoder og øvelser (blandt andet fra den oprindelige shamanistiske lære og tradition) til at forbinde vores indre natur med den ydre natur. Vi er ude under hele forløbet, og vi interagerer med naturens elementer omkring os i arbejdet med de spørgsmål eller problemstillinger, du har med dig.

Tilbage til naturen

Jeg tror på, at rigtig mange mennesker i vores moderne liv er kommet for langt væk fra vores autentiske og naturlige måde at være mennesker på, samtidig med at vi også har mistet den spirituelle forbindelse til vores omgivelser, herunder naturen. Det afføder desværre tilstande som fx mistrivsel, depression, stress, rod- og rastløshed, længsel, manglende retning og mening samt følelsen af uforløsthed i livet.

Ved at erkende at vi har mistet noget af os selv et sted på vejen mod det moderne liv, kan vi forsøge at finde tilbage til det. Altså tilbage til vores oprigtige indre natur, vores urkraft, og dermed skabe balance, mening, nærvær, forløsning samt især kontakt til os selv. Dette er nemlig også en grundlæggende forudsætning for vores kontakt til vores omgivelser.

Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.
Længslen i os

Naturen er et sanseligt sted at opholde sig. Den er fuld af farver, lyde, dufte, smage og stærke følelser. Det bevæger os som en glemt magi eller længsel, og det får fat i noget oprindeligt og autentisk i os, nærmest som en urkraft. Det kan nogle gange tage lidt tid at falde til ro og få sanserne (både de fysiske og de mere spirituelle) aktiveret, men når vi først begynder at mærke naturen komme ind under huden, så sker der noget. Vi begynder stille og roligt at vokse sammen med vores omgivelser og blive et med træerne, skovbunden, vinden, lydene og dyrene. Man kan sige, at vi begynder at spejle den ydre natur i vores indre natur. Det taler til noget oprindeligt i os, og det vækker vores ursanser. Lykkes det at opnå denne tilstand af samhørighed med naturen, vil vi ikke blot kunne finde ind til et dybere og stærkere kendskab og kontakt med os selv, vi vil også kunne finde oprigtige og ærlige svar, veje og løsninger i vores liv.

Når vi mærker det skønne ved duften af træer, græs, skovbund, vinden fra havet, eller når vi nyder lyden af solsorten på den første forårsdag, eller regnens meditative rytme om efteråret eller stilheden fra et blændende vinterlandskab, så rør det noget i os. Er det naturen vi sanser, eller er det noget i os selv? Vi anvender vores sanser til at navigere i verden. Det har vi i hvert fald gjort tidligere, men i nutidens moderne verden er vi ikke nær så afhængige af vores sanser, og derfor bruger vi dem ikke særlig meget længere. Og når vi gør, så er det mest som nydelse. Altså at nyde at få stimuleret vores sanser. Men vi mærker længslen og melankolien, når vores ursanser vækkes. Der er noget i os, der higer efter mere, efter noget større og stærkere. Noget i os som er forsvundet, og netop dette er urkraften, der kalder på os dybt inde fra. Den er der stadig, men den er begravet i den moderne verdens symboler, mønstre og strukturer.

Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.
Find ind til den du er

I naturterapien river vi os fri af alle disse lag og begrænsninger, og vi søger tilbage til det autentiske i os selv. Det er en del af essensen af Naturterapi, altså at komme i kontakt med sig selv ved at komme i kontakt med naturen. Man kan sige, at naturen er en vej eller en assistent til at komme i kontakt med sit sande jeg.

Den tilstand, der opstår, når vi føler samhørigheden, kan tage tid at nå ind til, og derfor tager naturterapi tid. Naturterapi har på denne måde to stadier, eller to formål. Dels at give os evnen til at mærke os selv og skabe kontakt til noget vi længes eller higer efter i os selv, for derved at kunne finde dybe og oprigtige svar på udfordringer eller spørgsmål i vores liv. Og dels at lære os at skabe og vedholde en tilstand i os, som er mere i balance, mere nærværende, mere meningsfuld og som helt ind i sjælen føles mere autentisk. Det handler jo dybest set om at finde ud af, hvem vi er, og dermed om hvordan vi kan leve vores liv i overensstemmelse med vores sande personlighed og oprigtige indre natur. Vi griber ikke ud efter hurtige snuptagssvar, men rejser der ind hvor de sande, meningsfulde svar findes. Det er Naturterapi.

Hvad kan naturterapi handle om?

Der er faktisk ingen begrænsninger for, hvad vi kan arbejde med i naturterapien, og det er meget forskelligt, hvad hver enkelt har af ønsker og behov. Naturterapien kan således handle om temaer eller problemstillinger i dit liv, som du søger svar eller løsning på, eller blot en retning eller afklaring omkring.

Naturterapien kan også have et mere overordnet spirituelt eller værdimæssigt formål, som fx at mærke mere nærvær og tilstedeværelse i livet, at lære dig selv bedre at kende, eller at føle større samhørighed og tilknytning med dine omgivelser (naturen eller andre mennesker). Naturen er en fantastisk vejleder, og den vil os det bedste.

I traditionel shamanisme foretog man såkaldte Vision Quests i form af udesidninger, natlige rådslagninger, ånderejser med mere, alt sammen med det formål at søge hjælp, svar eller råd hos naturens væsner eller fra vores forfædre (ånderne). Vejene, metoderne og formålene kan være mange og forskellige for hver enkelt menneske, men fundamentet er det samme, som det har været i årtusinder.

Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.
Hvordan foregår det?

Hvordan vi arbejder helt konkret kommer meget an på, hvad temaet for dig er. Der er en række virkelig gode og meget forskellige værktøjer, vi kan anvende inden for naturterapien, og de er hver især egnet til bestemte former for problemstillinger, spørgsmål eller ønsker. Ud over de enkelte naturbaserede metoder kan vi også inddrage arbejde med sansning, stilhed, alenehed, motorik og andre fysiske tilknytningsformer, som er med til at forbinde os med naturen og skabe den ønskede tilstand af nærvær og tilstedeværelse. Vi arbejder således med både vores fysiske og bevisthedsmæssige forbindelse med naturen og os selv.

Under menupunktet "Naturterapi" finder du flere forskellige former for seancer, ritualer og terapiformer, og du kan altid kontakte mig for at høre, hvad der vil passe bedst, til det du søger hjælp til. Under "Kurser" kan du også finde kortere og længere forløb, hvor du selv kan lære mere om Naturterapi og Shamanisme.

Du kan læse om Individuel Naturterapi her »

Vil du vide endnu mere om Naturterapi: Du kan følge med på blog'en Naturtanker, hvor jeg løbende deler tanker og erkendelser om naturterapi og alt mellem himmel og jord. Du kan også følge min video-dagbog om Livet i skoven, som handler om min egen proces ved at være flyttet langt ud i skoven.
Sådan kommer du i gang

Under hver af de forskellige former for naturterapi, du kan vælge i mellem, er der en kontaktformular. Denne kan du blot udfylde og sende, så vil jeg vende tilbage til dig for at aftale nærmere. Er du i tvivl om, hvad du skal vælge, er du også velkommen til at ringe eller skrive til mig og få en snak.

Se under menupunktet "Naturterapi", hvad du har af muligheder. Har du gjort dig nogle egne tanker om, hvad du kunne tænke dig, som du ikke lige finder, er du også velkommen til at kontakte mig, så laver vi en form, som passer lige til dig.

Send mig en besked

Udfyld venligst alle krævede felter.
Udfyld venligst alle krævede felter.
Udfyld venligst alle krævede felter.
Naturtanker
Modtag fortællinger og oplevelser direkte fra skoven samt nyheder om kurser, særlige tilbud og hemmeligheder.

Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.
KONTAKT
    youtube icon
INFO
JURA
Naturterapi og Shamanisme. Kursus og uddannelse inden for naturterapi, shamanisme og som naturterapeut.
KONTAKT
    youtube icon
INFO
JURA
© Copyright - naturtid.dk. Alle rettigheder forbeholdes. Indhold må kun kopieres efter aftale.

coffee

Vent, inden du stikker af: Har du lyst til at tilmelde dig mit nyhedsbrev Naturtanker? Så får du nemlig post direkte fra skoven med alt om kurser, nye hold, spændende artikler samt særlige tilbud og hemmeligheder.

coffee

Hej, jeg forstyrrer dig lige: Har du lyst til at tilmelde dig mit nyhedsbrev Naturtanker? Så får du nemlig post direkte fra skoven med alt om kurser, nye hold, spændende artikler samt særlige tilbud og hemmeligheder.