Naturterapi
Kom i kontakt med naturen og dig selv

For det meste synes tiden at være vores fjende, fordi den bringer os nærmere døden. I naturen er det til gengæld lige omvendt. Her er tiden vores ven, fordi tid i naturen bringer os nærmere livet.

Naturterapi for enkeltpersoner og grupper. Kurser og Camps inden for naturterapi. Natur Refugium og Retreat. Kom i kontakt med dig selv og naturen.

Individuel Naturterapi

Har du brug for at arbejde med en personlig problemstilling, eller ønsker du at komme i bedre kontakt med dig selv og at mærke mere nærvær og tilknytning til dine omgivelser, hvad end det er naturen eller andre mennesker, så er Naturterapi måske noget for dig.

På Camp Reset nulstiller vi bogstaveligt talt. Vi får fat i skovens rødder, finder tilbage til vores oprindelige urkraft og vores ursanser og genskaber forbindelsen til naturen og til os selv.

Camp Reset

På Camp Reset nulstiller vi bogstaveligt talt. Vi får fat i skovens rødder, finder tilbage til vores oprindelige urkraft og vores ursanser og genskaber forbindelsen til naturen og til os selv.
Kursus og uddannelse i Naturterapi

Grundkursus i Naturterapi

Kunne du tænke dig at lære, hvad Naturterapi er, hvordan du kan anvende det i praksis, og hvordan det er at arbejde som Naturterapeut, så er dette Grundkursus i Naturterapi noget for dig. Kurset er kort og intensivt, og du kommer derfor meget hurtigt tæt på både naturen og dig selv her.
På Camp Reset nulstiller vi bogstaveligt talt. Vi får fat i skovens rødder, finder tilbage til vores oprindelige urkraft og vores ursanser og genskaber forbindelsen til naturen og til os selv.

Skovsansning

Få naturen helt ind i sjælen og i hver en celle af din krop og dit sind. Med sanserne tændte og opmærksomheden helt intens, drager vi ind i skovens stille dyb.

Bag om NATUR|TID

Mit navn er Morten Bracker, og jeg står bag NATUR|TID. Du kan læse lidt mere om min baggrund nedenfor, men først vil jeg fortælle dig, at jeg har indgået en pagt med naturen. Det gjorde jeg, da jeg valgte at flytte langt ud i skoven. Min pagt skal huske mig på, hvad der er vigtigt for både mig og mine omgivelser, hver eneste morgen jeg slår øjnene op.


Læs mere om, hvad Naturterapi er »
Min pagt med naturen er mit daglige kompas. Den skal rette min bevidsthed og min adfærd ind i forhold til min rolle og indflydelse på mine omgivelser. Og den skal minde mig om at respektere naturen og livet på en måde, som vi nok gjorde en gang i tidernes morgen, men som vi er kommet langt væk fra i dag. En respekt, jeg ikke blot føler er det rigtige, men som jeg mener vi er forpligtet til, hvis vi skal have en ret til at være her. Jeg vil derfor hver dag opsøge min både kropslige og sjælelige tilknytning til naturen og livet i den, og jeg vil anvende naturterapien til at hjælpe andre med at genskabe tilknytningen til naturen og sig selv.
Naturterapi for enkeltpersoner og grupper. Kurser og Camps inden for naturterapi. Natur Refugium og Retreat. Kom i kontakt med dig selv og naturen.
Tilbage til vores ursjæl

At flytte væk fra byen og ud i skoven var for mig et af de første skridt, jeg vidste var nødvendige, for at jeg kunne leve på den måde, jeg havde lovet mig selv. Og dette løfte opstod et års tid tidligere. Faktisk lidt før jeg startede på min uddannelse til Naturterapeut (du kan også læse artiklen i min blog "Det startede med Thoreau" her). Som mange andre helt sikkert også har følt og mærket, så var der noget i mig, der higede og længtes efter at mærke både mig selv mere og især at mærke mine omgivelser og naturen mere. Jeg tror, det kan beskrives som et savn efter at finde tilbage til noget mere autentisk, oprindeligt og naturligt i mig. Måske min oprindelige ursjæl.

I løbet af uddannelsen (som varede lidt over et år) oplevede jeg en gradvis udvikling. Dels i mig selv og dels i mit forhold til mine omgivelser, såvel mennesker som natur. Jeg troede til at starte med, at jeg tog med på uddannelsen for at komme tættere på naturen, men jeg erfarede langsomt, og især mod slut, at jeg i virkeligheden tog med for at komme tættere på mig selv, og at forbindelsen og samhørigheden med naturen ikke var målet men midlet. Dette har været en altafgørende erkendelse og erfaring for mig, som har sat sig dybt og samtidig ændret mig grundlæggende i mit syn på både mig selv og min eksistens i verden.


”Alle eksistenser er ligeværdige, og alt liv bør eksistere i samhørighed, gensidig respekt og fælles symbiose.”
Forbindelse mellem den indre og den ydre natur

I tagt med at jeg begyndte at opholde mig mere ude i naturen, gjorde jeg faktisk en helt særlig opdagelse, som kom til at gøre hele forskellen for mig. Det lykkes mig i glimt at mærke denne særlige tilknytning og nærvær, og det gav mig en meget stærk følelse af mening og autenticitet i mig. Følelsen blev stærkere, jo længere tid jeg opholdt mig ude i naturen, og den fordampede igen, når jeg vendte tilbage til mit liv i byen. Det var netop der, jeg blev klar over, at jeg var nødt til at opsøge følelsen aktivt og længe nok, og at jeg derfor måtte gøre det, der var nødvendigt for at tilstanden kunne fastholdes.

Følelsen var så stærk og så vigtig for mig, at jeg valgte at forfølge den og se, om det kunne lykkes at skabe, eller måske genskabe, kontakten til både min indre natur og den ydre natur. Og nu bor jeg herude, i skoven, og jeg elsker det. Den forandring, jeg havde håbet på, har ikke været som jeg troede, den har været meget anderledes og faktisk meget dybere, vildere og stærkere, end jeg havde forestillet mig. Og det er måske nok kart, for det er jo umuligt at forestille sig, eller tænke sig til, noget som man endnu slet ikke kender.


”Ved at forbinde os til os selv gennem vores samhørighed med naturen vil vi opleve, hvordan alt er forbundet. Ad den vej kan vi finde mening og sameksistens med vores indre og ydre verden.”

Den kontakt og samhørighed, jeg oplever her ude i skoven og i naturen som helhed, har forandret mig grundliggende. Jeg har fundet, hvad jeg savnede og søgte, og jeg har fundet meget mere. Samtidig mærker jeg også, at der er sket det, at jeg nok ikke længere vil være i stand til at vende tilbage. I hvert fald ikke tilbage til sådan som alting var før. Jeg er ikke den, jeg var før, og jeg er blevet for knyttet til naturen, dyrene og livet herude til, at jeg kan forlade det igen.

Til gengæld mærker jeg en meget stærk lyst til at dele denne oplevelse med andre, og jeg føler også en stor lyst til at bruge både mine egne erfaringer og naturterapien til at hjælpe andre, der måske også er søgende og som mærker længsel og savn efter noget mere ægte eller noget dybere i sig selv. Mennesker som ønsker at forbinde sig mere til både naturen og sig selv. Jeg vil rigtig gerne støtte mennesker i deres ønske om at forbinde deres indre med deres ydre natur. Det er sådan, vi er skabt til at leve, og jeg tror, nej jeg ved, at vi vil opleve langt større balance, ro, meningsfuldhed og glæde i livet, ved at finde tilbage til vores oprindelige natur. Vores ursjæl.

Naturterapi for enkeltpersoner og grupper. Kurser og Camps inden for naturterapi. Natur Refugium og Retreat. Kom i kontakt med dig selv og naturen.
Lidt om min baggrund

Jeg er oprindeligt uddannet på universitetet i kommunikation og psykologi, hvilket jeg har arbejdet med i en hel del år. Siden hen har jeg videreuddannet mig til Certificeret Kognitiv Coach samt Registreret Naturterapeut. Jeg har hjulpet hundredvis af mennesker og haft mere end tusinde sessioner både med enkeltpersoner og grupper.

Jeg har dog også brugt mit liv på andre spændende ting, som har givet mig en masse anden livserfaring i bagagen. For eksempel har jeg taget flycertifikat (A), dykkercertifikat (CMAS**) og Kajakbevis (IPP2). Og jeg har rejst i store dele af verden og dyrket en af mine helt store passioner, nemlig at vandre og overnatte i det fri. Jeg elsker også at tage på tur i Danmark og i norden og bare slå teltet op, og jeg opsøger altid de mest øde og fredsommelige steder langt fra al civilisation. Der ude, hvor stilheden, dyrelivet og naturen mærkes mest intenst.

Ud over alt dette har jeg også en anden stor passion, nemlig at skrive. Jeg har indtil videre skrevet og udgivet fire skønlitterære romaner/krimier og skriver i øjeblikket på den femte. At skrive er for mig en helt anden og fri måde at rejse på, her er det blot en rejse i fantasien. Jeg elsker det. Mine bøger kan du læse mere om under Forfatterhuset, som er den platform, jeg udgiver under.

Du kan følge min personlige rejse med Livet i skoven dels via min Vidoeblog, som du finder her » (du kan abonere og følge den på YouTube) og via min blog og nyhedsbrev Naturtanker, som du finder her »

Naturtanker

Modtag fortællinger og tanker direkte fra skoven samt nyheder om kurser, særlige tilbud og hemmeligheder.

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

Naturterapi for enkeltpersoner og grupper. Kurser og Camps inden for naturterapi. Natur Refugium og Retreat. Kom i kontakt med dig selv og naturen.
KONTAKT
    youtube icon
INFO
JURA
Image
KONTAKT
    youtube icon
INFO
JURA
© Copyright - naturtid.dk. Alle rettigheder forbeholdes. Indhold må kun kopieres efter aftale.