Skovsansning

Få naturen helt ind i sjælen og i hver en celle af din krop og dit sind. Med sanserne tændte og opmærksomheden helt intens, drager vi ind i skovens stille dyb.

Naturterapi for enkeltpersoner og grupper. Kurser og Camps inden for naturterapi. Natur Refugium og Retreat. Kom i kontakt med dig selv og naturen.

Individuel Naturterapi

Har du brug for at arbejde med en personlig problemstilling, eller ønsker du at komme i bedre kontakt med dig selv og at mærke mere nærvær og tilknytning til dine omgivelser, hvad end det er naturen eller andre mennesker, så er Naturterapi måske noget for dig.

Kursus og uddannelse i Naturterapi

Grundkursus i Naturterapi

Kunne du tænke dig at lære, hvad Naturterapi er, hvordan du kan anvende det i praksis, og hvordan det er at arbejde som Naturterapeut, så er dette Grundkursus i Naturterapi noget for dig. Kurset er kort og intensivt, og du kommer derfor meget hurtigt tæt på både naturen og dig selv her.
På Camp Reset nulstiller vi bogstaveligt talt. Vi får fat i skovens rødder, finder tilbage til vores oprindelige urkraft og vores ursanser og genskaber forbindelsen til naturen og til os selv.

Camp Reset

På Camp Reset nulstiller vi bogstaveligt talt. Vi får fat i skovens rødder, finder tilbage til vores oprindelige urkraft og vores ursanser og genskaber forbindelsen til naturen og til os selv.
På Camp Reset nulstiller vi bogstaveligt talt. Vi får fat i skovens rødder, finder tilbage til vores oprindelige urkraft og vores ursanser og genskaber forbindelsen til naturen og til os selv.

Nattevandring i Skoven

Tag med på en tur ind i mørket og dybt ind i skoven midt om natten. Du vil opleve en helt særlig sanselighed og et spirituelt nærvær. Det er magisk.

Naturen ind i sjælen

Når vi dyrker Skovsansning, anvender vi flere forskellige metoder i løbet af dagen og aftenen. Blandt andet skovbad, stillevandring, skovmeditation og en række sanseøvelser. Det er intenst, og det bringer dig helt tæt på naturen omkring dig - og i dig.

Skovsansning er et forløb på en enkelt dag, som kan fortsætte med overnatning i Skovhaven i telt, hvis du ønsker. Vi starter typisk midt på dagen og bruger eftermiddagen og aftenen på sansning og tilstedeværelse i skoven. Om aftenen laver vi mad på bål, og når mørket har sænket sig fortsætter vi sansningen. Denne gang med mørket som omdrejningspunkt og de lyde, dufte og stemninger dette bringer. Næste morgen laver vi kaffe og te på bålet, takker hinanden for sanseoplevelsen og samværet og afslutter sessionen.

For de, der ikke ønsker overnatning, slutter sessionen om aftenen, når mørkesansningen er overstået. Generelt er der dog ingen bindinger eller forpligtelser, og du kan være med lige så meget eller lidt, du har lyst til.

dandelion 1737324 1920 lav

Kursusindhold

Sessionen starter klokken 13:00 og fortsætter til klokken ca. kl. 22:00 for de, der ikke overnatter, og til kl. 9:00 næste morgen, for de der overnatter i telt i Skovhaven.

Dagens starter i Skovhaven omkring bålet, hvor vi drikker en kop te eller kaffe eller egne medbragte drikkevarer. Her snakker vi lidt om dagens aktiviteter og grounder os langsomt til det, vi skal i gang med. Sanserne skal vågne, og både krop og sind skal "lande" i skoven, inden vi går i gang.

Når alle er klar, bryder vi lejren op og begiver os ind i skoven. Alt efter vind, vejr, lys og stemning, laver vi en række sanselige øvelser i løbet af dagen, som blandt andet er skovbad (som intet har med bad at gøre, men er en form for omfavnende sansning af skoven og omgivelserne), skovmeditation, stillevandring samt andre sanseøvelser.

Når maverne begynder at knurre, og lyset sænker sig så småt i skoven, begiver vi os tilbage til lejrpladsen, hvor vi gør klar til bål og mad. Tiden er vores ven herude i naturen, så der er ingen hastværk. vi hjælpes ad med at tilberede maden over bål, og hygger os nogle timer med snak om alt mellem himmel og jord, mens vi lader mørket omslutte os stille og roligt.

Når det er blevet mørkt nok, benytter vi os af den fantastiske gave mørket er, og laver nogle fælles sanselige øvelser med mørket som omdrejningspunkt. Vi kigger på stjerner, vi lytter til dyrene, vi dufter til aftenens em fra skovbunden, vi rækker ud efter skovens væsener, og vi sanser mørkets både dragende, mystiske og skræmmende virkning på os.

Alle aktiviteter i løbet af dagen, aftenen og natten er helt frivillige. Man kan være med så meget, man har lyst til, og man kan også gå til ro i teltet tidligt, hvis man blot vil nyde stilheden og dyrelydene i fred og ro. Kodeordet på denne sansedag er fred, ro, inderlighed og balance, og den slags er oftest forskellige for person til person. Derfor er det afgørende, at der er plads til alle behov, alle personligheder og alle sensitivitesniveauer. Med andre ord, plads til alle.

Alt foregår udendørs, og vi vil sådledes være ude under hele sessionen. Tjek derfor de gode råd og tips under "Det praktiske" nedenfor.

Deltagerantal: Der vil være 4 - 8 deltagere (ud over naturterapeuten) på hvert hold.

Pris

Pris for hele sessionen inkl. kaffe, te og vand samt aftensmad over bål: Kr. 650,-

Betalingsoplysninger fremsendes på mail efter tilmelding. Der gælder de almindelige vilkår for afmelding, aflysning etc., som fremgår af Handelsbetingelserne her »

Kursus og uddannelse i Naturterapi - Naturterapi for enkeltpersoner og grupper. Kurser og Camps inden for naturterapi. Natur Refugium og Retreat. Kom i kontakt med dig selv og naturen.
Det praktiske

Sted: Skovsansningen foregår ved og omkring mit naturskønne sted, som jeg har kaldt Skovhaven. Du kan læse lidt mere om stedet, og se hvor det ligger, her »

Vand og toilet: Der er adgang til vand og toilet, når vi er ved lejrpladsen. Der er således ikke tale om "overlevelseskurser", men ren sanseterapi med dig og naturen i centrum. Er vi langt væk, og toiletbesøg er påkrævet, anvendes skoven. Husk derfor gerne en pakke kleenex og håndsprit, samt en lille pose til papiraffaldet.

Overnatning: Du skal selv medbringe telt, luftmadras/liggeunderlag, sovepose/dyne og øvrigt udstyr, som du skal bruge til din overnatning. Tag højde for vejrudsigt og årstid, når du planlægger dette. Er du i tvivl er du velkommen til at ringe eller skrive.

Mad og drikke: Der indgår kaffe, te og vand samt aftensmad over bål. Herudover medbringer du selv frugt og snaks efter behov. Har du særlige behov ift. fødevarer, må du gerne oplyse det ved tilmelding (gælder ift. aftensmaden).

Påvirkning: Hverken alkohol eller øvrige rusmidler er tilladt under sessionen, lige som der heller ikke indgår nogen af denne art i form af urter, svampe eller lignende. Sessionen er ren sansning. Det frarådes også at ryge i løbet af sessionen, da dette svækker evnen til at sanse.

Påklædning: Dette afhænger af vejr og årstid. Sørg for at tjekke vejrudsigten for Hvalsø og klæde dig rigtigt på. Sørg også for at have ekstra tørt tøj med, hvis de lover regnvejr og ekstra varmt tøj, hvis det er koldt/frost.

Andet udstyr: Ud over den rette påklædning, skal du også medbringe en drikkeflaske til mindst en halv liter og så naturligvis dine almindelige toiletting. Herudover er der ikke som udgansgpunkt brug for andet særligt udstyr.

Har du spørgsmål i øvrigt, skriver eller ringer du bare.

Tilmelding

Kurset er endnu ikke lagt i kalanderen, men afventer at mange nok tilmelder sig interesselisten. Er du interesseret i at deltage i en Skovsansning, kan du derfor blot skrive dig på listen via formularen nedenfor, så får du besked, så snart der bliver lagt åbne kurser ind på siden her.

Naturtanker

Modtag fortællinger og tanker direkte fra skoven samt nyheder om kurser, særlige tilbud og hemmeligheder.

Naturterapi for enkeltpersoner og grupper. Kurser og Camps inden for naturterapi. Natur Refugium og Retreat. Kom i kontakt med dig selv og naturen.
KONTAKT
    youtube icon
INFO
JURA
Image
KONTAKT
    youtube icon
INFO
JURA
© Copyright - naturtid.dk. Alle rettigheder forbeholdes. Indhold må kun kopieres efter aftale.

coffee

Vent, inden du stikker af: Har du lyst til at tilmelde dig mit nyhedsbrev Naturtanker? Så får du nemlig post direkte fra skoven med alt om kurser, nye hold, spændende artikler samt særlige tilbud og hemmeligheder.

coffee

Hej, jeg forstyrrer dig lige: Har du lyst til at tilmelde dig mit nyhedsbrev Naturtanker? Så får du nemlig post direkte fra skoven med alt om kurser, nye hold, spændende artikler samt særlige tilbud og hemmeligheder.