Camp Reset

På Camp Reset nulstiller vi bogstaveligt talt. Vi får fat i skovens rødder, finder tilbage til vores oprindelige urkraft og vores ursanser og genskaber forbindelsen til naturen og til os selv.

Naturterapi for enkeltpersoner og grupper. Kurser og Camps inden for naturterapi. Natur Refugium og Retreat. Kom i kontakt med dig selv og naturen.

Individuel Naturterapi

Har du brug for at arbejde med en personlig problemstilling, eller ønsker du at komme i bedre kontakt med dig selv og at mærke mere nærvær og tilknytning til dine omgivelser, hvad end det er naturen eller andre mennesker, så er Naturterapi måske noget for dig.

Kursus og uddannelse i Naturterapi

Grundkursus i Naturterapi

Kunne du tænke dig at lære, hvad Naturterapi er, og hvordan du kan anvende det i praksis, så er dette Grundkursus i Naturterapi måske noget for dig. Kurset er kort og intensivt, og du kommer derfor meget hurtigt tæt på både naturen og dig selv her.

Tilbage til naturen

Camp Reset er en fælles lejr, som afholdes cirka en gang om måneden. Her er vi sammen om at nyde naturen, sanserne, bålet, dyrelivet og stilheden - langt væk fra støj, trafik, byer, mobiltelefoner og emails. Formålet er at søge en tilstand af inderlig samhørighed med naturen og hinanden og samtidig at genskabe en oprindelig følelse af tilknytning til vores omgivelser og os selv.

Formålet med Camp Reset er at lægge det moderne liv bag os og hengive os til vores indre natur for en stund. De færreste mennesker i vores del af verden har mulighed for at smide alt overbord og leve i og med naturen. De fleste har dog samtidig et stort ønske om, og især en stor længsel efter, at opnå mere balance i deres liv, og opnå mere kontakt og samhørighed med naturen. I bund og grund handler det om at komme tilbage til en mere naturlig tilstand i os, og det handler om at finde en bedre balance mellem vores moderne sjæl og vores ursjæl. Vi er kommet langt væk, alt for langt væk, fra vores indre natur og en måde at leve på, som er naturlig for os.

Mere ro og mere natur

På Camp Reset giver vi hinanden chancen for at finde tilbage til vores indre urkraft og ursjæl. Vi giver hinanden tid og ro og samtidig fællesskab til at finde en kontakt med både naturen og os selv helt her ude, hvor vi kun er omgivet af den skønneste natur og intet andet. Her er masser af dyreliv, her er skov og hav, og her er vidder og en uendelig himmel.

Vi slår lejr omkring bålet og nyder stilheden, naturen og hinandens selskab i 4 dage (3 overnatninger). Undervejs arbejder vi med forskellge naturterapeutiske metoder, der kan støtte os i at sanse mere og i at komme mere i kontakt med naturen omkring os. Deltagelse i dette er, som alt andet i lejren, helt frivilligt. Alt, vi ønsker for hinanden er, at vi alle kommer hjem herfra med ro i sjælen, lyst til mere natur, og med et lille kim plantet i vores sind, der minder os om, at der er en anden og mere naturlig måde for os at leve på.

En nulstilling

Når lejren hedder "Reset", er det fordi idéen om at nulstille vores liv beskriver filosofien bag rigtig godt. Der bliver for tiden talt meget om, at det moderne menneske har brug for mere natur, og at tid i naturen gør os sundere. Nogle taler endda om "naturen på recept", altså som en slags medicin ligefrem. Der er heller ingen tivl om, at naturen heler os både fysisk og mentalt, men ... det er også at vende tingene lidt på hovedet. At sige at naturen gør os sundere er det modsatte af at sige, at fraværet af natur gør os sygere. Det lyder måske indlysende, men det er en vigtig forskel, for det moderne liv er ikke naturligt for os. Det er naturligt for os at leve med og i naturen.

At anvende naturen til at hele de dårligdomme, som det moderne liv skaber i os, er symtombehandling. Hvis vi vil undgå helt at udvikle alle disse dårligdomme, skal vi vælge at leve anderledes. Det vil sige at leve mere i balance med os selv og naturen. Det betyder også at vende tilbage til en mere naturlig og autentisk livsanskuelse, og det er her det med "nulstillingen" kommer ind. Skal vi finde tilbage til naturen, både naturen derude, men også naturen i os selv, så skal vi pille en masse af alle de lag af, som det moderne liv har skabt i os. Lag, som skaber større og større distance mellem vores liv og vores indre og ydre natur.

På Camp Reset søger vi tilbage, og vi søger at genskabe denne kontakt og balance. Det er naturligvis ikke gjort alene på 3-4 dage, og en Camp Reset er derfor noget, man kan komme med på, lige så tit man har lyst.

Det praktiske

Sted: Camp Reset, og alle mine øvrige naturaktiviteter, foregår ved mit naturskønne sted, som jeg har kaldt Skovfryd. Du kan læse lidt mere om stedet, og se hvor det ligger, her »

Vand og toilet: Der er adgang til vand og toilet, da det foregår i skoven omkring Fasanhuset, hvor jeg selv bor. Der er således ikke tale om "overlevelseskurser", men ren naturterapi med dig, os og naturen i centrum.

Overnatning: Du skal selv medbringe telt, luftmadras/liggeunderlag, sovepose/dyne og øvrigt udstyr, som du skal bruge til din overnatning. Tag højde for vejrudsigt og årstid, når du planlægger dette. Er du i tvivl er du velkommen til at ringe eller skrive.

Mad og drikke: Der indgår kaffe, te og vand samt aftensmad over bålt alle aftener. Herudover medbringer du selv madpakke, frugt og snaks efter behov. Har du særlige behov ift. fødevarer, må du gerne oplyse det ved tilmelding (gælder ift. aftensmaden).

Påklædning: Dette afhænger af vejr og årstid. Sørg for at tjekke vejrudsigten for Skælskør og klæde dig rigtigt på. Sørg også for at have ekstra tørt tøj med, hvis de lover regnvejr og ekstra varmt tøj, hvis det er koldt/frost. For overnatning om vinteren kræves også ekstra uldundertøj, sovepose m.m så du kan holde varmen om natten.

Andet udstyr: Ud over den rette påklædning, skal du også medbringe en drikkeflaske til mindst en halv liter og så naturligvis dine almindelige toiletting. Herudover er der ikke som udgansgpunkt brug for andet særligt udstyr. Mangler vi noget undervejs, er det inden for rækkevidde i Fasanhuset.

Teknologi: Vi lægger mobiltelefoner, musikafspillere, tablets og al den slags væk, når vi er på Camp Reset. Ønskes det af særlige årsager, at man kan kontaktes under opholdet, kan telefonnummer til NATUR|TID oplyses til pårørende. Vi vil så holde nødtelefonen åben og svare eventuelle opkald.

Har du spørgsmål i øvrigt, skriver eller ringer du bare.

Er du interesseret?

Camp Reset Camp Reset er en selvstændig event, som afholdes af NATUR|TID, og som har sit eget website. Du kan derfor læse meget mere om Camp Reset på campreset.dk, hvor du også kan se, hvornår lejrene afholdes, og hvordan du tilmelder dig.

* Bemærk, at hjemmesiden for Camp Reset ikke er åben endnu.

Naturtanker

Modtag fortællinger og tanker direkte fra skoven samt nyheder om kurser, særlige tilbud og hemmeligheder.

Aktiver venligst javascript for at indsende denne formular

Naturterapi for enkeltpersoner og grupper. Kurser og Camps inden for naturterapi. Natur Refugium og Retreat. Kom i kontakt med dig selv og naturen.
KONTAKT
    youtube icon
INFO
JURA
Image
KONTAKT
    youtube icon
INFO
JURA
© Copyright - naturtid.dk. Alle rettigheder forbeholdes. Indhold må kun kopieres efter aftale.